Derfor føler du dig forkert - når du overtager sandheder fra dine forældre.

Opdateret: juli 7

Kender du

Tit øjet må tindre og læberne le, for at skjule det indre, som ingen må se!


Hvor mange gange har du måtte smile og lade som om alt er godt, selvom du inderst inde allermest har lyst til at synke i jorden uden at efterlade noget synligt spor?

Hvor mange gange har dine forældre såret dig og givet dig følelsen af være forkert, akavet, ikke-ønsket, ikke/elsket. Uværdig?


Ret tit, når du nu tænker over det, ikke sandt?

Og - hånden på hjertet - er du i gang med at gøre dine børn forkerte?

Gentager du dine forældres måde at handle på? - helt ubevidst selvfølgelig

Tager du dig i at tænke “Wauw, det var godt nok min mor/far der kom ud ad munden, dér”

Eller bruger du også tavsheden som ”våben”


Kan du nikke genkendende til ovenstående?


Jeg kan. Ikke at jeg er stolt af at indrømme det overfor dig. Jeg oplevede som barn af en alkoholiseret adoptivmor at blive gjort forkert, fordi jeg ikke kunne få hende til at holde op med at drikke.


Wow for en overbevisning/sandhed, jeg fik overtaget dér. At adoptere mig, var guleroden for, at så havde hun en god (og gyldig) grund til at stoppe med sit misbrug.

Tænk at lægge sådan et åg på et lille barn. Det var noget af en byrde at bære rundt på.

Og det forkerte i det, var, at jeg -selvfølgelig – ikke kunne få hende til at holde op med at drikke.

Det troede jeg faktisk i mange år, at det var min skyld; jeg havde fejlet bravt og inderligt. Mission has NOT been accomplished.


Lidet anede jeg dengang, at når man vil/kan/skal holde op med noget der ikke gavner én, så må motivationen komme indefra. Hvad ved en 4-5-årige pige om motivation?

Først mange år efter, da jeg selv blev mor, opdagede jeg, at jeg ikke kunne redde min mor. Jeg kunne ikke leve hendes liv. Jeg opdagede, at hun havde givet mig en gave med som bestemt ikke tilhørte mig og den kunne ikke leveres tilbage. Dét jeg kunne bruge den til, var at sørge for, jeg ikke videregav den til min børn. Hvordan finder man så ud af at pakke den her gave op, kigge på den og bruge den på den rigtige måde, når det man véd og kender til er alt andet end ”normalt”

Bruce Lipton skriver bl.a. i bogen "The Honeymoon -Effect":

“.. I de første seks til syv leveår er barnet ude af stand til at forstå intellektuelt, at de verbale ris ikke skal tages for pålydende.

Forældrenes negative vurderinger overtages som en sandhed på samme måde som bits og bytes bliver downloadet på din pc’s harddisk.

Kritiske forældre aner ikke, at de i deres forsøg på at hjælpe faktisk dømmer deres barn til at gå gennem livet med følelse af at være uværdig” s.164-165


Du og jeg har overtaget en sandhed fra vores forældre!!! En sandhed som vi måske på daværende tidspunkt ufrivilligt overtog, fordi den blev overdraget af vores omsorgsgivere, godtog vi, da det ligger i vores gener at kopiere vores omgivelsers adfærdsmønster.


Vi vidste kort sagt ikke bedre. Og kan man handle på noget, man ikke er vidende om? Som barn prøver vi på bedste vis at passe ind og stille vores forældre tilfredse, ved at opføre os på den måde de synes vi skal opføre os på.

Og vi gør det, fordi vi ikke vil skuffe dem eller gøre dem kede af det. Vi kopierer dem, så vi ikke bliver udstødt af flokken, for det betyder den visse død -i vore dage i overført betydning.

Genkender du det?


Kisser Paludan skrev i sit blog-indlæg: Den relation, der sætter største sår i vores sjæl, er forholdet til vores forældre:


Alle forældre bringer noget med sig: et niveau af egenkærlighed, sår fra barndommen, der ikke er healede, vores personlighedstype og alle de præferencer, der ligger heri med videre. Vi må forstå, hvordan vi vil komme til at lægge alt det, vi ikke selv er bevidste om, over på vores børn. Vi kan kun vise vores børn ubetinget kærlighed i den udstrækning, at vi føler ubetinget kærlighed til os selv, og det gør ingen mennesker, jeg kender. Hvis vi vil skabe børn med højt selvværd og frihed til at folde sig ud i livet med tillid til sig selv, må vi starte med vores eget indre.


Og jeg får lyst til at tilføje: For at skabe børn med selvværd, frihed og tillid til sig selv og til at leve livet, må vi starte med os selv og se på de sandheder vi har overtaget fra vores forældre bevidst /ubevidst.


Igen – hånden på hjertet-: Er du mod din vilje og ganske ubevidst i gang med at videregive denne (u)sandhed til dine børn?


Vil du have hjælp til at få om-programmeret dine negative handlemønstre?

Eller skal du bruge mere tid?Du bestemmer ❤️


Bruce Lipton om Energipsykologi:

“Energipsykologi kan medføre radikale adfærdsændringer på kort tid og i mange tilfælde skaber disse forandringer varige skift i den underbevidst programmerede adfærd.”

(ibid. s. 194-195)
98 visninger

Kære klienter. 

Der er kommet nye anbefalinger angående brug af masker, hvilket betyder ændringer i sessionerne 

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

  © DenGyldneLotus  2020

  Proudly created with Wix.com

  © DenGyldneLotus  2020

  Proudly created with Wix.com

  Rachele Rikkelila Lakshmi Haagensen

  Certificeret EFTMR-Traume Terapeut  &

  aut. sygeplejerske

  31 39 11 29 

  DenGyldneLotus

  Lundegårdsvej 18, 4100 Ringsted Danmark