Fri mig fra fortidens tanker - hvordan slipper du af med den dårlige samvittighed.

Åh nej ikke den sang Kender du det? Du lytter til radio og pludselig spiller de den der sang, som bringer dig direkte tilbage til alt det dårlige.


Måske tilbage til din fars sure øl-ånde og øjne som ikke kunne fokusere, men så lige forbi dig. Måske tilbage hvor din partner stod med hånden hævet over dit hoved og du kun venter på smerten skal ramme dig

Måske endda tilbage til hvor dine forældre efterlader dig og du føler dig forladt og alene. Selvom det måske blot var for en time.


Det kender jeg alt for godt til


Det skete faktisk i dag for mig.


Radioen spillede Owl City med “Fireflies” og jeg røg direkte tilbage i mit tidligere ægteskab. Et ægteskab med en tyssen og en listen rundt og være påpasselige med sine ord.Dengang var sangen min søns yndlingssang og vi skruede altid meget højt op. Jeg mindes at stemningen meget afhang, hvem der var hjemme. Vi kunne godt skråle med allesammen; det blev bare aldrig så højt og helhjertet, som det skulle være.Du ved, når du virkelig kender teksten på den mest fantastiske sang og så spiller de den i radioen. Du bliver glad og varm indeni, skruer volume-knappen helt op, ignorerer at signalet kunne være bedre, og så giver du slip på alt, hæmninger, tanker og følelser og skråler med.

Enten du sidder i bilen eller er derhjemme.
Du kender godt følelsen, ikk' ? ;)Dén følelse, blev ikke helhjertet altid. Andre gange var stemningen fri og barnestemmerne sang skingert og højt.Når jeg har hørt den i årene efter skilsmissen, har det næsten altid været forbundet med en smerte. En smerte der skar som meget dårlige hvæssede knive igennem mit moderhjerte.

Jeg tænkte på alt det mine børn måtte gå igennem i tiden efter skilsmissen.

I dag da jeg hørte den, tænkte jeg på min søn, tænkte på dengang og de minder der nu engang kan følge med ved genhøret af en sang.


I dag lagde jeg dog mærke til, at stemningen i mit hjerte har ændret sig.


Fra at være ked af det, føle mig magtesløs og verdens dårligste mor, var følelsen nu: Glæde, kærlighed, gode minder det fyldte mig med varme, og at det er ok at være mig

Jeg ved ikke, hvornår den har ændret sig.

Måske det er længe siden, måske det kun var i går.


Hovedsagen er, at den har ændret sig, den er blevet anderledes, jeg kan holde ud at være i det.


Og det er så fantastisk at være i. FRIHED.


Frihed til at være mig, til at acceptere den jeg er, som jeg er, med den viden og de redskaber jeg har.


Tilgive mig selv for dengang, og vide, at jeg gjorde det bedste, jeg kunne, med det jeg havde til rådighed og med den viden, jeg havde dengang.


Det tror jeg, er et af de vigtige punkter, i vores rejse på at finde både fred og frihed i og med os selv; at kunne tilgive sig selv for den man engang har været. For det man engang har gjort/ikke gjort. Man har ageret i feltet, så godt man kunne, måske for ren og skær overlevelses skyld, fordi man ikke havde redskaberne til at gøre andet, fordi fordi fordi… Årsagerne kan være mange.Jeg fandt en måde, hvorpå jeg kunne tilgive mig selv.


Vil du også lære at tilgive dig selv? Jeg vil rigtig gerne dele den med dig.


Tøv ikke med at kontakte mig; der er ikke for sent at slutte fred med fortiden.Husk på,

som Peter A. Levine siger så fint: "Trauma is a fact of life. It does not, however, have to be a life sentence."
12 visninger

Kære klienter. 

Der er kommet nye anbefalinger angående brug af masker, hvilket betyder ændringer i sessionerne 

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

  © DenGyldneLotus  2020

  Proudly created with Wix.com

  © DenGyldneLotus  2020

  Proudly created with Wix.com

  Rachele Rikkelila Lakshmi Haagensen

  Certificeret EFTMR-Traume Terapeut  &

  aut. sygeplejerske

  31 39 11 29 

  DenGyldneLotus

  Lundegårdsvej 18, 4100 Ringsted Danmark