Hyldest til din krop

Hvis du følger mig på Facebook, har du måske lagt mærke til, jeg har lavet et skriv med # Hyldest til din krop over 1½ måned.


Har du lyst, kan du læse hele udgaven herunder. Det ta'r ca.4 minutter:


Kæreste du,

ja dig som er kvinde - eller mand- med et selvværd, der kan ligge under en 5-øre.

Det dér med kærlighed til en selv er ikke altid lige nemt, og hvis du har det på nogenlunde samme måde som jeg, ved du hvordan det føles, når vi er ikke gode nok, smukke nok, slanke nok, sexede nok og så videre.

Vi bliver spammet til i mode-magasiner om, hvordan den "perfekte krop" skal se ud.

Og når vi ser os i spejlet er det i hvert fald ikke lige dét syn, der reflekteres tilbage.

I dag vil jeg bede dig om en tjeneste.

Kig på din krop. Som KIG på den Hvordan ser den ud, hvordan føles din hud, dit hår, dine kinder, dine lår.

Hænger maven lidt mere end for 20 -25 år siden? Brug lidt tid på at tænke, hvad din krop har præsteret i disse år.

Har du været gravid og har det sat sine mærker?

Har du tilegnet dig far-kroppen i sympati, da din kone/kæreste var gravid, og hænger den stadig ved?

Brug den tid, du har lyst til og øv dig gerne, hvis du ikke er vant til at kigge og mærke din krop.

Start i det små.

For du ER lækker.

Du ER sexet og du ER god nok.

Jeg tror ikke, jeg har set så mange reklamer for at holde huden ung, at få det unge look ”tilbage”, du ved, stram frisk hud, fyldt af kollagen (hudens naturlige elasticitet) som bl.a. reducerer rynker som her i 2020

Når jeg bevæger mig ind på en online side eller ”håndholdt” magasin, er det første der springer mig i øjnene, unge slanke modeller, der fremviser tøj som sidder perfekt på kroppen og en hud der er så fast og glat at ikke et øje et tørt.

Tøj for frodige kvinder skal jeg bruge lidt mere tid på at finde, eller også er det mig der ikke ved, hvor jeg skal kigge.

Det får mig til at tænke på, at fx i Indien, hvor jeg er adopteret fra, er det et tegn på velstand, når din kone har former.

Du har garanteret set de der ler -figurer, der er fundet fra den gang manden gav kvinden et gok i nødden og slæbte hende med hjem til hulen

Moder Jord, Gaia, er portrætteret som en frodig kvindes krop og sådan er der rigtig mange kvinder i Indien der ser ud, vel at mærke i de lidt højere kaster. Det viser omverdenen, at manden kan sørge for sin familie ved sit arbejde, at der er RÅD til mad og i sådan en overflod, at formerne nærmest flyder over.

Hvordan inderne ser på huden der rynkes og ældes, har jeg ingen vished om, andet end min egen formodning- bundet i min egen holdning.

Som i et eller andet sted i Sydeuropa, tror jeg, at rynker og gråt hår, vidner om erfaring, livserfaring, mod, kampe og succeser- vundet og overvundet af det menneske som ejer det.

Og jeg kan i den forbindelse ikke lade være med at spørge mig selv, hvornår blev det en skam at blive gammel?

Hvad er dét der er så forfærdeligt ved at huden bliver rynket, håret bliver gråt og kroppen får andre former?

Hvornår og ikke mindst hvordan, lærer vi at favne vores krop som den, den egentlig er?

Jagten på Ungdommens Kilde eksisterer stadig, selvom vi som eneste sikkerhed ved, vi skal herfra en dag og vi kan ikke tage noget med os.

Lev stærkt; dø ung og bliv et smukt lig, kan du huske det?

John Derek tilføjede ”og bliv et smukt lig”.

Ejjj og jeg har altid troet det var noget James Dean sagde, og det sidste var tilføjet af nogle hippier … der kan man bare se. Lidt research er altid godt

Der er mange med en ”mission”, hvor de proklamerer, at med det her og det her produkt bliver du i stand til bl.a bl.a bl.a.

Måske du kun skal investere xx antal tid/penge/grønne bønner/geder, hvad ved jeg i det og bum, kommer du ud som en færdig toptunet Cabriolet eller velsmurt Action-dukke, six-pack og det hele. Og det bedste af det hele er: Du skal nærmest ikke røre en finger

Der er vel ikke dét, du ikke kan købe af forbrændingsbooster, slankekaffer, slankepiller/sprøjter, botox og meget meget mere.

Måske det er nutidens måde at vise omverdenen, man har penge.

Penge til at gøre dét man vil, med hvad man vil. Og håbe at det bliver mere smidigt/stramt/fast/lækkert/fyldigt/spændt op eller ud i processen. Jeg ved det ikke.

Som du måske kan huske, skrev jeg i sidste oplæg, at i Indien er det at være omfangsrig et tegn på velstand, Moder Jord. At jeg nævner Indien er kun fordi, jeg ved at det har været sådan – måske stadig er. Jeg har ingen anelse om hvordan det er i fx Tyrkiet, Chile elle andetsteds af den eneste grund; jeg har ikke været der

Moder Jord/Gaia blev formgiven som en frodig kvindes krop med brede fødedygtige hofter, en barm der vidnede om mange et barn havde diet ved hendes bryst og en mave der var så blød og stor, at når alle Jordens børn gav hende et knus, blev de tæt omsluttet af hendes bløde former og fandt i dem måske tryghed og genkendelse ved hvert af hendes hjerteslag.

Hendes ansigt vidnede om mange vågne og vågende nætter, måske med folder i dyb bekymring, om dette Jordens barn skulle gå videre præcis i denne nat, eller om barnet fik lov at se solen stå op endnu en gang.

Jeg har intet imod at folk behandler deres krop, eller hvad de putter i den/fylder den med. Det er deres krop, deres liv

Dét jeg forsøger at gøre opmærksom på er, når det går så galt, at nogle ender med at dø fordi, de angiveligt og ifølge dem selv, ikke kan leve op til det billede, der er forskreven for at kunne være med i denne verden.

Når det ikke længere er i orden at se ud som man nu engang gør.

Somewhere down the line, er der nogen, der må have besluttet: sådan skal det være. Kan du ikke det, kan du ikke være med.Og alle har vel på et eller andet tidspunkt i deres liv gerne bare gerne ville passe ind?

Jeg ville gerne, da jeg var ung.

Måske dét at hvile i sig selv og sin krop, kommer jo ældre man bliver?


#hyldesttildinkrop

1 visning

Kære klienter. 

Der er kommet nye anbefalinger angående brug af masker, hvilket betyder ændringer i sessionerne 

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

  © DenGyldneLotus  2020

  Proudly created with Wix.com

  © DenGyldneLotus  2020

  Proudly created with Wix.com

  Rachele Rikkelila Lakshmi Haagensen

  Certificeret EFTMR-Traume Terapeut  &

  aut. sygeplejerske

  31 39 11 29 

  DenGyldneLotus

  Lundegårdsvej 18, 4100 Ringsted Danmark